Kul på skollovet!

Under skolloven ordnas aktiviteter för barn i alla åldrar. Du kan lösa museideckarns gåta, följa med på djurvandring, hälsa på i tryckeriet, åka med till Blåkulla, gå på skaparverkstad eller ruskiga rundor bland oknytt och gastar. Klicka på bilderna för att läsa mer.

Tur med häst och släde

Sportlovskul

På sportlovet är det säsongsstart för djurvandring, du kan hälsa på i tryckeriet och göra ditt eget kort, åka häst & vagn och prova på att dreja i krukmakeriet, med mera.

Färgade ägg i ett fat

Påsklovskul

På Påsklovet ordnas aktiviteter för barn. Du kan lära dig dreja i lera, besöka tryckeriet, med mera. På skärtorsdag får alla påskgummor och påskgubbar får åka med på en tur till Blåkulla.

Häst och vagn på Skärtorsdagskul

Skärtorsdagskul

Alla påskgummor och påskgubbar är välkomna att följa med till Blåkulla på skärtorsdagen. Turerna startar på torget klockan 10.00-11.00 och är gratis.

Fotokuliss

Höstlovskul

Under höstlovsveckan kan du gå på en ryslig höstlovsrunda och möta kusliga varelser. Du kan även hälsa på i tryckeriet, gå på spökvandring, med mera.

Barn leker Posten kommer under Levande museum

Sommar på museet

På sommaren vaknar hus och gårdar till liv. Du kan prova på olika sysslor och aktiviteter, följa med på djurvandring, delta på sommarläger, med mera.

Tomten och katten vid bondgården

Vinter på museet

Vallby Friluftsmuseum är öppet året om. De flesta av djuren är ute i sina hagar och hägn hela året. I december kan du titta efter tomten på museet.

Om du besöker oss

Öppet alla dagar året runt