Kurser och föreläsningar

Kurs i hästkörning

Workshop för nybörjare i kulning och vallvisor

Kulning och vallvisor i gemytlig miljö

Kom och prova att kula och lär dig några vallvisor som användes förr av fäbodkullor på fäbodarna runt om i norden. Kulning är ett slags lockrop som hörs på flera kilometers håll och användes bland annat för att locka på sina djur och för att kommunicera med grannfäbodar.

Vi sitter framför brasan i det mysiga soldattorpet. Först värmer vi upp kroppen och rösten med enkla rörelser och sångövningar innan vallåtarna lärs ut på gehör och vi går igenom kulningen. Senare går vi ut till djuren i hagarna för att sjunga och kula. Spännande blir det att se om gestrikefåren och jämtgetterna lockas när vi kular…

Vi kommer att vara både ute och inne. Ta gärna med frukt, vattenflaska, utekläder efter väder, sittunderlag, anteckningsblock och penna. Ät gärna lunch innan då vi kör utan avbrott för lunch. Tänk på eventuella allergiker och undvik nötter, hårspray och parfym.

Praktisk information

Plats: Soldattorpet på Vallby Friluftsmuseum.
Dag: Lördag 16 september
Tid: Kl 13.00-16.30 med en till två korta pauser
Pris: 450 kronor per person
Antal deltagare: Minst 6 och max 10. Workshopen blir av när minsta antal blivit uppfyllt. Från 13 år och uppåt utan övre åldersgräns. Inga förkunskaper krävs, bara lust att prova på.
Workshopledare: Christina Holmström
Anmälan: Via mejl till solosang@gmail.com
Obs! Sista anmälningsdag tisdag 12 september.

Med reservation för ändringar.

Kontakt

Kansli

021-398070

vallby.friluftsmuseum@vasteras.se

Förfrågningar och bokningar, måndag-fredag kl 10.00-12.00.