Byggnadsvårdare sökes

Om arbetsplatsen

Västerås museer söker dig som vill kombinera teoretiska kunskaper inom byggnadsvård med praktiskt arbete. Din arbetsplats blir Vallby friluftsmuseum där du får ansvar för samlingen av kulturhistoriska byggnader. I samlingen ingår ett femtiotal byggnader, de flesta med stomme av timmer.

Västerås museer samlar stadens verksamheter inom konst och kulturarv. I enheten ingår Vallby friluftsmuseum, Västerås konstmuseum, besöksmålet Anundshög samt offentlig konst och stadsantikvariens uppdrag. Vi är ett trettiotal medarbetare med olika specialistkompetenser som samarbetar utifrån våra respektive ansvarsområden.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta praktiskt med den löpande vården av byggnaderna, och ta fram underlag för upphandling av mer omfattande arbeten. I arbetet ingår även att upprätta vård- och underhållsplaner och att registrera och uppdatera informationen om samlingen av byggnader i vår databas Primus. Det är en fördel om du har erfarenhet av handledning eftersom vi ofta har praktikanter från olika utbildningar i vår verksamhet. Vi ser också gärna att du kan förmedla kunskap om museets samling av byggnader och om byggnadsvård till en intresserad allmänhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet av praktisk byggnadsvård, framför allt av träbyggnader och särskilt äldre timmerkonstruktioner. Du har en eftergymnasial utbildning inom byggnadsvård, byggnadsantikvarie eller liknande. Vi vill att du har erfarenhet av att upprätta vård- och underhållsplaner och en bra förmåga att göra bedömningar och prioritera. Du trivs i en roll där du får använda dina teoretiska kunskaper och kombinera dem med praktiskt arbete. Det är ett stort plus om du har kompetens inom timmerbyggnad och av databasen Primus.

Intervjuer kommer att ske under vecka 33.

Varmt välkommen med din ansökan! Länk till ansökan hittar du under Relaterat.

Bondgården sommartid.