Skurborstar, klädnypor och såpa på bakgården.

Så hanterar Vallby Friluftsmuseum coronaviruset

Vallby Friluftsmuseum följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer och restriktioner för Covid-19.

Vi tar ansvar och arbetar för att alla gäster ska känna sig trygga under sitt besök hos oss.

• Museet har skyltar på flera språk om hur vi alla kan medverka till att minska smittspridningen.
  • Vi har extra städning av lokaler och toaletter.
  • Det finns möjlighet att sprita/tvätta händerna på flera platser.

I enighet med rådande restriktioner har Vallby Friluftsmuseum inte längre en övre gräns för hur många som kan vistas på området samtidigt. Museiområdet är stort och det finns gott om plats. Det kan dock finnas begränsningar för hur många gäster som kan besöka en miljö åt gången.

Tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Besök oss enbart om du är fullt frisk och utan symtom.

Ytterligare frågor
Har du frågor, kontakta Elin Rynger, avdelningschef för Västerås museer. Hon nås säkrast via e-post: elin.rynger@vasteras.se

Uppdaterat 2021-08-30