-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Visningar och kurser

Lamm

Förfrågan och bokning

Museets kansli
021-39 80 70, vardagar kl. 10-12
Kontakta oss

Mer information

Djurvandring på söndagar

 -  

Guidade visningar

Kulturhistorisk visning

Följ med på en visning som berättar om livet förr i staden och på landsbygden. Vi besöker några av museets hus och gårdar. Se kostnad nedan.

Trädgårdsvisning

Hör de spännande historierna bakom lindallén, knäckepilen och andra unika växter som har samlats in från gårdar runtom i Västmanland. Strosa runt bland rosor, narcisser, luktärt, fruktträd och andra unika kulturväxter. Vandringen anpassas efter årstiden. Se kostnad nedan.

Lär känna djuren

Följ med djurskötaren på en vandring bland museets lantrasdjur. Hälsa på linderödsgrisen Gunilla, gotlandsrusset Flinga, gestrikefåret Astrid och många fler. Vi berättar om vårt arbete med utrotningshotade lantrasdjur och bevarandet av dessa. Se kostnad nedan.

Dramatiserade visningar

Vallby Friluftsmuseum kan vid förfrågan erbjuda dramatiserade visningar med olika teman. Se kostnad nedan.

Museet besöker er

Är din förening eller ditt företag nyfiken på Vallby Friluftsmuseum? Boka en av museets anställda som kommer och visar bilder och berättar om Vallby Friluftsmuseum hos er. Det går också bra att vintertid boka en kort visning av museet samt ett föredrag om Vallby Friluftsmuseum där någon av museets anställda berättar och visar bilder om museets historia och efter vilka visioner vi arbetar idag. Vi fördjupar oss också i någon av våra intressanta miljöer. Kontakta oss för mer information.

Kostnader

Vardagar klockan 10-17: Grundpris 800 kronor per guide samt 30 kronor per person.
Övriga tider: Grundpris 1200 kronor per guide samt 30 kronor per person.

Prisexempel: För en grupp på 15 personer som går en guidad visning dagtid en vardag, blir kostnaden totalt 1250 kronor. Om visningen sker under en helg blir kostnaden totalt 1650 kronor för en grupp på 15 personer.

Max 25 personer per grupp. Visningarna tar cirka en timme.

Kontakta oss för mer information. För föredrag där museet besöker er gäller endast vardagar, eventuella omkostnader tillkommer. Djurvandringarna på söndagar under mars-november är boknings- och kostnadsfria.

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -