-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Program

Brudpar år 1850.

Tvätt på bakgården.

Lanthandeln.

 

 -  

Levande museum

Lektion i byskolan.

Under sommaren är det öppet dagligen i museimiljöerna. Hus och gårdar fylls med liv och rörelse. Du möter pigor och drängar, skolfröknar, torpare, arbetare och lanthandlare. Du kan delta i lektioner i byskolan, prova på gammaldags spel och lekar vid bergsmansgården, hjälpa till med arbetet på arbetarbakgården, bondgården, hälsa på i torpet eller inhandla en strut karameller i lanthandeln.

Det finns mycket att uppleva. Varför inte ta av dig skorna och gå barfota på breda golvtiljor som under århundraden nötts av andra fötter? En tidsresa med dofter, smaker och röster från förr lämnar inte någon oberörd.

Levande museum 2017

Levande museum startar den 19 juni och avslutas den 13 augusti. Under åtta veckor är det öppet dagligen i museimiljöerna.

Det finns dagliga aktiviteter som djurvandring och djurklappning. Du kan delta vid historiska spel som slåttergille, kristningsgille, bondbröllop och husförhör på bondgården. Under levande museum sker även större evenemang som midsommarfirande, spelmansstämma, Ängens dag, Karindagen och en stor pelargonutställning. Ett par gånger i veckan är det visningar med olika teman - allt från trädgårdar till berättarstunder för barn. Mer information och detaljerat program kommer att visas här.

Varmt välkommen till en gemytlig resa i tiden!

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -