-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Program

Vid bondgården

Kort om nå't

Posten kommer!

Det var då, klockan två

Häst och vagn

Lamm

 


 

 -  

Levande museum

Res i tiden! Levande museum 2018

Under sommaren är det öppet dagligen i museimiljöerna. Hus och gårdar fylls med liv och rörelse. Du möter pigor och drängar, skolfröknar, arbetare och lanthandlare. Du kan delta i lektioner i byskolan, prova på gammaldags spel och lekar, hjälpa till med arbetet på arbetarbakgården och bondgården, titta in i torpet och prästgården eller inhandla en strut karameller i lanthandeln.

Det finns mycket att uppleva. Varför inte ta av dig skorna och gå barfota på breda golvtiljor som under århundraden nötts av andra fötter? En tidsresa med dofter, smaker och röster från förr lämnar inte någon oberörd.

Res i tiden! Levande museum 2018

Levande museum startar den 18 juni och pågår fram till den 12 augusti 2018 klockan 10.00-17.00. Dagarna bjuder på upplevelser, visningar och aktiviteter. Aktiviteterna är kostnadsfria om inget annat anges. Med reservation för ändringar.

Kort om nå't

Korta föredrag på cirka 5-15 minuter om allt från spännande museiföremål till intressanta fakta om lantrasdjuren på museet. Föredragen är varje dag klockan 13.15 vid lanthandeln.

Djurvandring

Följ med djurskötaren då djuren ska utfodras inför kvällen. Djurvandringarna är varje dag klockan 15.30. Samling vid lanthandeln.

Posten kommer

Lanthandeln behöver hjälp med att dela ut brev, vykort och paket till hus och gårdar. Kostnad 20 kronor per barn. Fråga i lanthandeln för mer information.

Det var då, klockan två

Dramatiseringar och aktiviteter som startar varje dag på torget klockan 14.00.

Bondbröllop anno 1850

Dramatiseringar som visar hur ett bondbröllop på 1850-talet kunde gå till. Bondbröllopen är en del av programpunkten "Det var då, klockan två" och startar på torget för att sedan fortsätta till missionshuset. Datum för bondbröllop är 9 augusti klockan 14.00.

Husförhör

Dramatisering av ett husförhör där prästen förhör församlingsborna om katekesen. Husförhör är en del av programpunkten "Det var då, klockan två" och startar på torget för att sedan fortsätta till bondgården. Onsdagar och söndagar kl 14.00.

Häst och vagn

Upplev känslan av förr med häst och vagn. Torsdagar kl 13.30-14.30 och söndagar kl 12.00-15.30 med start vid lanthandeln. Kostnad 45 kronor per person. Med reservation för ändringar. På söndagar har Häst- och grönsaksbonden försäljning av grönsaker vid lanthandeln kl 12.00-16.00.

Övriga program och evenemang

Läs mer om program och evenemang.

Läs mer om sommarens temavisningar.

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -