-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Program

Programtider

17 juni klockan 12.00 och 16.00 samt 18 juni klockan 12.00 och 16.00 på friluftsteatern.

Biljetter

Se information till vänster.

Länkar

Visit Västerås, Västerås Turistbyrå (nytt fönster)

Ticketmaster (nytt fönster)

Tillgänglighet

Utrymmet närmast scenen är avsedd för rullstolar. Från bilentrén kan man ta sig direkt till teatern. Det är en mindre lutning precis vid byggnaden. Utrymmet framför scenen är plant med stenplattor.

 -  

Sjung med oss på Pettsons gård

Pettson och Findus med flera. Foto Sören Vilks.

Information söndag 18 juni

Bokningsbekräftelse gäller som biljett idag söndag då Turistbyrån har stängt. Biljetter finns även att köpa på plats till båda föreställningar.

En stor härlig jubileumsföreställning med massor av sång och musik tillsammans med Pettson och Findus och hönorna och en massa andra djur.

  • Tid och plats: 17 och 18 juni klockan 12.00 och 16.00 på friluftsteatern.
  • Biljetter: 100 kronor per person plus 20 kronor förköp.
  • Tillgänglighet: Utrymmet närmast scenen är avsedd för rullstolar. Från bilentrén kan man ta sig direkt till teatern. Det är en mindre lutning precis vid byggnaden. Utrymmet framför scenen är plant med stenplattor.

I år är det 25 år sedan Bröderna Sluts första musikteaterföreställning med Pettson och Findus, samtidigt som Sven Hedman fyller sjuttio år. Då firar vi i sommar med en stor jubileumsföreställning med sex glada musiker/artister på scenen, där du inte bara får träffa Pettson och Findus utan även alla hönorna, Gunnar Grävling, Gäddan Gert och tjuren Sture med flera.

Det är en verklig familjeföreställning med mycket allsång och publikmedverkan. Och du kan känna igen dig i och mysa med Sven Nordqvists populära figurer i alla äventyr och påhitt.

Från 1992 gjorde Bröderna Slut sex olika föreställningar, som de under fjorton år turnerade runt hela Sverige med, och Sven Hedman som spelade Pettson, gjorde sammanlagt 70 sånger  Därefter fortsatte Sven att turnera med sångerna på egen hand i flera år, de senaste fyra åren tillsammans med Fanny Wistrand som gjort succé som en perfekt, sprallig Findus.

Sommaren och hösten 2017 är de förstärkta med två erfarna hönor från Bröderna Sluts dagar: På bas Jan Dahlqvist, som också spelat in alla Pettsonsångerna genom åren, och den mångsidige Bengt Kyllinge på sax. Samt två nya pigga musikaliska hönor från gruppen Bicycle Beat. Både Johan och Mårten spelar dessutom med Fanny i egna popgruppen Mother Mink.

Premiär på Vallby Friluftsteater i Västerås 17 och 18 juni kl 12.00. Sen blir det turné i Sommarsverige och på konserthus i höst.

Medverkande

Sven Hedman: Pettson. Gitarr och munspel

Fanny Wistrand: Findus. Ukelele, bas och munspel

Bengt Kyllinge: Hönan Prillan och Gunnar Grävling. Saxofon och gitarr

Jan Dahlqvist: Hönan Barbro och Gäddan Gert. Elbas, gitarr och trombon

Johan Axelsson. Hönan Sivan och Gustafsson. Saxofon, klarinett och gitarr

Mårten Pella: Hönan Vivan och tjuren Sture. Cykel och andra rytminstrument

Föreställningen är gjord efter Sven Nordqvists fantastiska böcker och ges med tillstånd av Drakens Teaterförlag.

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -