-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Program

Missionshuset

Program 2018

Tisdag 11 december kl 17.30 och 19.00.

Biljettbokning

Biljettbokning på Visit Västerås (nytt fönster)

 -  

Lucia som på 1930-talet

Lucia som på 1930-talet

Tänk dig en vinterkväll för ungefär 80 år sedan. Ute är det snö och gnistrande kallt, men i Frössvi missionshus sprids värmen från den sprakande elden i kaminen. Missionsförsamlingen har samlats för att fira Lucia. Det råder en mycket högtidlig stämning. Några församlingsmedlemmar har övat flitigt sen ett tag tillbaka. Nu har de tagit på sig sina nystrukna nattsärkar och satt glitter i håret. Lucian har fått krona och slöja. Ljusen tänds och sorlet tystnar. Snart är det dags!

Mitt i mörkaste vintern bjuder Vallby Friluftsmuseum in till en luciatablå som på 1930-talet.  I det stämningsfulla missionshuset framförs luciasånger ur äldre tablåer och arkivmaterial. Efteråt serveras som sig bör kyrkkaffe med dopp. Man ska också veva tombolan och dra en lycklig vinnare.

Varmt välkommen du med!

Lucia 2018

Två föreställningar tisdag 11 december kl 17.30 och 19.00. Kostnad 100 kr per vuxen, barn 6-18 år 80 kronor, barn 0-5 år gratis.

På grund av begränsat antal platser i missionshuset så har vi endast förbokning av biljetter. Ingen biljettförsäljning sker på plats.

Biljetter bokas via Västerås Tourist Center 021-39 01 00 eller online på Visit Västerås. Länk till onlinebokning på Visit Västerås (nytt fönster)

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -