-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Program

Varor i lanthandeln

Häst och vagn

MonICA och ICAnder. Bild från ica-historien.se.

Den 4 november 2017 nyinvigdes lanthandeln och utställningen Från handelsbod till snabbköp. Lanthandeln är åter öppen 2-3 december.

 

 -  

Familjedag & invigning

Lanthandeln. Illustration Helene Boman Bengtsson

Lanthandeln är nyinvigd

Lanthandeln öppnade som museimiljö i början på 1950-talet. Den 4 november 2017 nyinvigdes den nu utbyggda lanthandeln med utställningen Från handelsbod till snabbköp. Invigningen firades med en familjedag i samband med ICA:s hundraårsjubileum.

Handlaren Gustav Thorgren sålde handelsboden i Snarhem till Hakonbolaget 1946. Hakon Swenson, Hakonbolaget och ICAs grundare, skänkte senare byggnaden till Vallby Friluftsmuseum. Föremål samlades in och lanthandeln öppnade som museimiljö i början på 1950-talet. I flytten till friluftsmuseet togs en tillbyggad bort. Närmare 70 år senare har nu handelsboden fått tillbaka sin tillbyggnad med en utställning med föremål utlånade av ICA.

Familjedagen bjöd häst och vagn, fiskdamm och korv med bröd till alla barn, besök av MonICA och ICAnder och mycket mer. Dagen arrangerades av Vallby Friluftsmuseum i samarbete med ICA.

Lanthandelns öppettider

Handelsboden och utställningen är åter öppen 2-3 december. Kommande öppettider annonseras på hemsidan.

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -