-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Program

Äpplen

Pysselhörna för barn

Råby Rubin

Programtider 2019

  • Äppeldagarna 21-22 september kl 11.00-16.00
  • Äppelveckan 23-26 september kl 13.00-16.00
 -  

Äppeldagar

Äppelutställning

Välkommen till de populära Äppeldagarna på Vallby Friluftsmuseum. I missionshuset finns en utställning med cirka 100 olika sorter av äpplen. Ta chansen att andas, dofta, njuta och lära mer om äpplen. Frukten är insamlad i Västerås med omnejd av medlemmar i Västerås Trädgårdssällskap och Vallby Friluftsmuseum. Fri entré!

Råd och sortbestämning

Under Äppeldagarna kan man ställa frågor, få råd och information. Det ges även ett utmärkt tillfälle att få sina äpplen sortbestämda av pomolog Sven Levin (fruktkännare). James Grieve, Oranie, Aroma, Maglemer, Melba, Katja – sorterna är många och det är inte alltid lätt att veta vilka äpplen man har i sin trädgård.

Biljetter till sortbestämningen säljs på plats vid missionshuset mellan klockan 11.00–13.00 lördag och söndag. Kostnad 20 kronor per sort. Minst fem exemplar av varje sort behövs för sortbestämning, max fem sorter.

Äppelpyssel för barn

Äppelpyssel finns för de minsta. Man kan göra en fågelmatare med äpplen och grenar, halsband och äppelmonster eller tillbringa en stund i rithörnan.

Äppelveckan

Fruktutställningen är öppen måndag till torsdag klockan 13.00-16.00 efter Äppeldagarna. Obs! Ingen sortbestämning dessa dagar. Fri entré!

Äppeldagarna och äppelveckan arrangeras av Västerås Trädgårdssällskap i samarbete med Vallby Friluftsmuseum.

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -