Vårblommor.

Så hanterar Vallby Friluftsmuseum coronaviruset

Vallby friluftsmuseum har öppet alla dagar kl 10-17.

Med anledning av de regler som gäller från och med 29 mars, rörande sammankomster och tillställningar, har vi ställt in all programverksamhet tillsvidare.

Området har skyltar på flera språk om hur vi alla kan medverka till att minska smittspridningen. Vi har extra städning av lokaler och toaletter.

Vi uppmanar dig som besökare att:

• Stanna hemma om du är sjuk, oavsett ålder.
  • Visa hänsyn och håll avstånd.
  • Tvätta händerna.

Regeringens beslut med anledning av Coronaviruset
Regeringen har beslutat att det är förbudet med allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer från och med 29 mars 2020. Detta är en åtgärd för att minska smittspridningen av Coronaviruset.

Vad betyder beslutet för Vallby Friluftsmuseum
Vi har en stor anläggning där folk kan röra sig utomhus på bra avstånd till varandra. Vallby Friluftsmuseum kan därför hålla öppet som planerat, tills att något annat anges.

Planerade evenemang, aktiviteter och pedagogisk verksamhet ställs in tills vidare.

Vi följer händelseutvecklingen och uppdaterar löpande informationen här och i vår kalender. Besök kalendarietlänk till annan webbplats för aktuell information.

Ytterligare frågor
Har du frågor, kontakta Anita Nikitin, kommunikationsstrateg för Västerås museer. Hon nås säkrast via e-post: anita.nikitin@vasteras.se

Uppdaterat 2020-03-30

Anita Nikitin