Vårblommor.

Så hanterar Vallby Friluftsmuseum coronaviruset

Vallby Friluftsmuseum har öppet alla dagar kl 10-17. Under perioden 24 december- 6 januari har museet öppet alla dagar kl 10-15.

Området har skyltar på flera språk om hur vi alla kan medverka till att minska smittspridningen. Vi har extra städning av lokaler och toaletter.

Vi uppmanar dig som besökare att:

• Stanna hemma om du är sjuk, oavsett ålder.
  • Visa hänsyn och håll avstånd.
  • Tvätta händerna.

Efter beskeden om de lokala skärpta corona-restriktionerna och de restriktioner som träder i kraft den 24 november, har vi fattat beslut om att hålla Vallby Friluftsmuseum fortsatt öppet. All programverksamhet är inställd tills vidare för att förhindra smittspridning.

Folkhälsomyndighetens råd om att avstå museibesök gäller inte utomhusmiljöer. I tider av kris är kultur och vackra utomhusmiljöer viktigt för det psykiska välbefinnandet. Vi vill finnas till för dig som verkligen behöver besöka oss, till exempel för att bryta isoleringen och ha en aktivitet att genomföra.

Tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Besök oss enbart om du är fullt frisk och utan symtom.

Vallby Friluftsmuseum berörs formellt sett inte av restriktionerna om 8 personer eftersom museibesök inte räknas som allmän sammankomst eller offentlig tillställning.

Ytterligare frågor
Har du frågor, kontakta Anita Nikitin, kommunikationsstrateg för Västerås museer. Hon nås säkrast via e-post: anita.nikitin@vasteras.se

Uppdaterat 2020-11-22

Anita Nikitin