Minnesinsamling Vallby Friluftsmuseum 100 år

Hjälp oss att samla in berättelser och fotografier inför museets hundraårsjubileum år 2021!

År 1921 grundades Vallby Friluftsmuseum i Västerås. Under årens lopp har tusentals västeråsare och västmanlänningar besökt museet, och för många har Vallby en särskild plats i hjärtat. Inför 100-årsfirandet vill vi nu samla in besökarnas egna upplevelser och minnen. Kanske har du dansat runt majstången eller myst på julmarknaden? Kanske var du här med din skolklass? Har du upplevt något dråpligt, roligt eller minnesvärt på plats? Eller har du kanske äldre släktingar som brukade berätta om något besök på museet? Vi ser fram emot att få ta del av berättelser från alla decennier!

Hjälp oss att samla in minnen och fotografier som en del av 100-årsfirandet. En del av det insamlade materialet kan komma att publiceras i den kommande jubileumsboken.

Har du ett minne du vill berätta eller bilder att skänka?

Maila: vallby.friluftsmuseum@vasteras.se

Ring: Intendent Nina Larsen, 021-398019

Skriv brev:
Vallby Friluftsmuseum
Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen
Västerås stad
721 87 Västerås

Midsommar 1962

Museichefen Katarina Frost firar sin första midsommar på Vallby och får en blomma av sin farfar Berndt Larsson. Fotograf: Bengt Larsson.