-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Om Vallby Friluftsmuseum

På trappan vid arbetarbostaden

Historiska dramatiseringar

Karda ull

Samling på bondgården

Karameller i strut

Lamm

Midsommarförberedelser

 

 

 -  

Lediga tjänster

Sommarjobbspraktik för gymnasieungdomar

Inför sommaren 2018 söker Vallby Friluftsmuseum gymnasieungdomar för sommarjobbspraktik. Sista ansökningsdag är 26 februari 2018. För att kunna söka dessa tjänster ska du studera på gymnasiet och vara folkbokförd i Västerås kommun. Vi tar emot ungdomar inom följande arbetsområden:

Levande historia

Vi söker värdar till museimiljöerna med uppgift blir att levandegöra historien. Du och en kollega ansvarar för en museimiljö som hålls öppen för museets besökare. I arbetsuppgifterna ingår att skildra och berätta om livet förr, genom exempelvis berättande och dramatisering. På bondgården berättar du om livsvillkoren på landsbygden. Här får du också visa och demonstrera äldre tiders matlagning, hushållsysslor och hantverk, samt bjuda in besökarna att prova på. I byskolan förmedlar du kunskap om skolans historia och håller i gammaldags lektioner. I museets lanthandel ingår försäljning och turistinformation i arbetsuppgifterna, samt att berätta om lanthandlaren och dennes familj. I arbetarbostaden förmedlar du de hårda livsvillkor som kunde gälla för en arbetarfamilj, jämsides med praktiska sysslor såsom matlagning och tvätt.

Vi söker dig som tycker om att möta människor i alla åldrar, från alla delar av världen. Du är pålitlig, tillmötesgående, serviceinriktad och ansvarsfull. Du är mycket mån om att alla ska få ett gott bemötande och förstår vikten av att besökarna får en positiv upplevelse. Du får gärna vara historieintresserad och/eller ha erfarenhet av berättande, teater eller lajv. Det är ett plus om du har praktiska kunskaper inom exempelvis slöjd och hantverk, bakning eller matlagning, sång och musik eller om du behärskar flera språk. Det är meriterande om du har arbetat med barn. Är du intresserad av att arbeta i museets lanthandel är det en fördel om du har butiksvana.

Djur

Du kommer i huvudsak arbeta med djurens dagliga skötsel. De dagliga rutinerna innebär bla utfodring, mockning och att hålla rent och snyggt i och kring djurhägn. Under arbetet ute i miljöerna möter man besökare och berättar om djuren. Man får också leda dagliga djurvisningar för besökare. Andra arbetsuppgifter såsom höskörd, stängsling, vattning och rensning ingår.

Du bör vara utåtriktad och tycka om att möta människor. Naturbruksgymnasium eller motsvarande kunskaper inom djurvård är önskvärt.

Lägerledare

Vi söker lägerledare till museets sommarläger med djur och kulturaktiviteter för barn mellan 7 och 10 år. Lägren genomförs tillsammans med en kollega och med handledning av ansvarig museibonde. Ni som jobbar som lägerledare är tillsammans med barnen under hela lägerdagarna. Inplanerat under lägren är bland annat olika aktiviteter där ni tillsammans med barnen får träffa och lära känna museets olika djur. Även aktiviteter i de öppna museimiljöerna ingår. Där kan ni få ta med barngruppen för att till exempel gå på en gammaldags lektion i Byskolan eller träffa pigan i Bondgården och baka bröd tillsammans.

Du bör vara utåtriktad och tycka om att möta människor. Tidigare erfarenhet som barn- och ungdomsledare är önskvärt.

Ansökan

Sommarjobbspraktiken söks och tillsätts via AMA Arbetsmarknad, Västerås Stad. Klicka på länken nedan för att komma till Västerås Stads webbplats och ansökningsformulär. Skriv i ansökan att du önskar arbeta på Vallby Friluftsmuseum.

Mer information och ansökan om sommarjobbspraktik (nytt fönster).

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -