-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Om Vallby Friluftsmuseum

Bodbiträde plockar karameller i lanthandeln.

Tvätt på bakgården.
Levande historia

Djurskötare med kanin.
Djur

Fönstermålning.
Fastighetsskötsel och underhåll

 -  

Lediga tjänster

Levande museum

Sommarjobbspraktik för gymnasieungdomar

Inför sommaren 2017 söker Vallby Friluftsmuseum gymnasieungdomar för sommarjobbspraktik. Ansökningstiden är 6 februari - 7 mars 2017. För att kunna söka dessa tjänster ska du studera på gymnasiet och vara folkbokförd i Västerås kommun. Vi tar emot ungdomar inom följande arbetsområden:

Levande historia

Vi söker museivärdar med uppgift att levandegöra historien. Man ansvarar för en museimiljö som hålls öppen för museets besökare. I arbetsuppgifterna ingår att skildra och berätta om livet förr, främst genom rollspel och dramatisering. Museivärden visar och demonstrerar äldre tiders matlagning, hushållsysslor och hantverk, samt bjuder in besökarna att delta. Arbetar man i museets lanthandel ingår även försäljning och turistinformation i arbetsuppgifterna.

Vi söker dig som tycker om att möta människor i alla åldrar. Du är pålitlig, tillmötesgående och ansvarsfull, och mycket mån om att alla ska få ett gott bemötande. Du får gärna vara historieintresserad och/eller ha erfarenhet av teater, lajv eller rollspel. Det är ett plus om du har praktiska kunskaper inom exempelvis slöjd och hantverk, bakning eller matlagning, eller om du behärskar flera språk eftersom museet har besökare från många länder. Är du intresserad av att arbeta i museets lanthandel är det en fördel om du har kassavana.

Djur

Här deltar du i olika arbetsuppgifter inom områdena djur och landskap. I huvudsak gäller arbetet djurens dagliga skötsel. Även arbeten inom landskapsvård som höskörd, stängsling, rensning med mera förekommer. De dagliga rutinerna med djurskötseln innebär bland annat utfodring och mockning. Under arbetet ute i miljöerna möter du besökare och berättar om djuren. Du får också hålla i dagliga djurvisningar för besökare. Du bör vara utåtriktad och tycka om att möta människor. Naturbruksgymnasium eller motsvarande kunskaper inom djurvård är önskvärt.

Lägerledare

Som lägerledare får du vara med på museets sommarläger med djur- och kulturaktiviteter för barn mellan 7 och 10 år. Lägren genomförs på dagtid tillsammans med en museibonde och samordnas med övriga aktiviteter på museiområdet. De dagar som det inte är läger förekommer andra arbetsuppgifter som museivärd i miljöer, arbete med höskörd och liknande. Du bör vara utåtriktad och tycka om att möta människor. Tidigare erfarenhet som barn- och ungdomsledare är önskvärt.

Fastighetsskötsel och underhåll

Här sköter du gräsklippning, hantering av sopor och avfall på området samt är behjälplig vid transport till återbruket, reparationer och underhåll såsom snickeri, målning, byte av lampor och annan förekommande fastighetsservice. Utbildning med inriktning bygg och anläggning, fastighetsskötsel är önskvärt.

Särskilt för fastighetsskötsel och underhåll: arbetsperioden är 3 juli - 30 juli, måndag-fredag klockan 7.00-12.00.

Ansökan

Sommarjobbspraktiken söks och tillsätts via AMA Arbetsmarknad, Västerås stad. Under rubriken "Frågor" i ansökningsformuläret fyller man i vilket område man önskar i första hand. Där markerar du Vallby Friluftsmuseum med någon av ovanstående inriktningar.

Mer information och ansökan om sommarjobbspraktik (nytt fönster).

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -