Workshop för nybörjare i kulning och vallvisor

När: 29 september 13:00 - 29 september 16:30
Plats: Soldattorpet
Kostnad: 450 kronor. Förhandsanmälan.

Kulning och vallvisor i gemytlig miljö
Liva upp hösten med kulning och värm er framför brasan i öppna spisen. Workshop i kulning och vallvisor med Christina Holmström söndag 29 september.

Kom och prova att kula och sjunga vallvisor på Vallby Friluftsmuseum. Kulning är ett slags lockrop som hörs på flera kilometers håll och användes bland annat för att locka på sina djur och för att kommunicera med grannfäbodar.

Ingen förkunskap krävs utan kom för att prova på kulning och lär dig några vallvisor som användes förr av fäbodkullor på fäbodarna runt om i norden.

Vi sitter i mysiga soldattorpet framför elden i öppna spisen när vi sjunger. Vi kommer först att värma upp kroppen och rösten med enkla rörelser och sångövningar innan vallåtarna lärs ut på gehör och vi går igenom kulningen. Senare går vi ut till djuren i hagarna för att sjunga och kula. Spännande blir det att se om gestrikefåren och jämtgetterna lockas när vi kular…

Vi kommer att vara både ute och inne. Ta gärna med frukt, vattenflaska, utekläder efter väder, sittunderlag, anteckningsblock och penna. Ät gärna lunch innan då vi kör utan avbrott för lunch. Tänk på eventuella allergiker och undvik nötter, hårspray och parfym.

Datum, tid och anmälan
Plats: Soldattorpet på Vallby Friluftsmuseum, Skerikesvägen 2, 724 80 Västerås.
Dag: Söndag 29 september
Tid: kl.13:00-16:30 med en till två korta pauser
Pris: 450 kronor per person
Antal deltagare: Minst 6 och max 10. Workshopen blir av när minsta antal blivit uppfyllt.Från 13 år och uppåt utan övre åldersgräns. Inga förkunskaper krävs, bara lust att prova på.
Workshopledare: Christina Holmström
Anmälan och mer information av Christina Holmström på mejl: kul@ovakul.se
Obs! Sista anmälningsdag onsdag 25 september.
Med reservation för ändringar.

Om du besöker oss

Öppet alla dagar året runt