Tvättlina på arbetarbakgården

Res i tiden! Levande museum

När: 15 juni 10:00 - 09 augusti 17:00
Plats: Vallby Friluftsmuseum
Kostnad: Gratis

Under sommaren är det öppet dagligen i museimiljöerna. Hus och gårdar fylls med liv och rörelse. Det finns mycket att uppleva. Varför inte ta av dig skorna och gå barfota på breda golvtiljor som under århundraden nötts av andra fötter? En tidsresa med dofter, smaker och röster från förr lämnar inte någon oberörd.

Öppna och befolkade museimiljöer dagligen sommaren 2020 15 juni-9 augusti kl 10.00-17.00

Hälsa på i hus och gårdar

Under sommaren är flera hus och gårdar öppna. Träffa människorna från förr i herrgården, bondgården, arbetarbostaden, lanthandeln och byskolan. Prästgården, spikgården, stugorna från Södra Björnö, kolonistugan och bostaden i Tenngjutaregården är öppna med grind.

Historiska dramatiseringar

Husförhör

Upplev ett husförhör i bondgården på 1850-talet. Prästen kontrollerar församlingsbornas kunskaper om bibliska historien och katekesen.

Bondbröllop

Upplev hur ett bondbröllop kunde gå till på 1850-talet. Bröllopståget börjar på torget och fortsätter sedan till missionshuset. Efteråt är det fest på bondgården. Västerås Spelmansgille medverkar.

Lek och lär för barn

I sommar finns värdar i Flinkstugans lek- och lärmiljö på torget. Här kan barnen leka förr i tiden och prova på olika sysslor. Stugan är öppen varje dag kl 10.00-17.00.

Om du besöker oss

Öppet alla dagar året runt