-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Inför besöket

Vanliga frågor

Förfrågan och bokning

För förfrågan och bokning kontaktar du museets kansli på telefon 021-39 80 70, vardagar klockan 10.00-12.00. Du kan även skicka e-post till vallby.friluftsmuseum[at]vasteras.se eller kontakta oss via kontaktformulär, se länk till höger.

Entré

Det är fri entré till museet. Till vissa evenemang är det entréavgift.

Öppettider

Museet är öppet varje dag året runt klockan 10.00-17.00. Djuren går ute året om. Museets hus och gårdsmiljöer är öppna under sommarsäsongen. Se länk till höger för mer information om öppettider för värdshus, hantverkare och butiker. Särskilda öppettider 24 december och 6 januari 10.00-15.00.

När är museimiljöerna öppna?

Museets hus och gårdar är öppna under sommarsäsongen samt under större programdagar som Vårfest, Höstfest och Jul på Vallby.

Bankomat och Uttagsautomat

Det finns ingen Bankomat eller Uttagsautomat på museet. Restaurangen och konsthantverkarna tar kort. I lanthandeln kan man betala med Swish. Närmaste Bankomat finns vid Pettersbergs centrum och vid Vallby centrum.

Laddstation för elbilar

Det finns fyra parkeringsplatser med laddstation för elbil och laddhybrid. Det är semisnabba laddare och allt du behöver är en Typ 2 kontakt (Obs! Medtag egen sladd). Instruktioner finns på laddstolparna vid parkeringsplatserna.

Biltrafik och parkering

Den enda fordonstrafik som är tillåten på museet är varuleveranser måndag-fredag mellan 07.00-10.00. Färdtjänstbilar kan köra in på museiområdet för att hämta eller lämna passagerare efter överenskommelse. Parkering sker på anvisad parkeringsplats utanför museet.

Hundar

Hundar är välkomna på museet och ska hållas kopplade. Glöm inte att ta med hundpåsar. I museibyggnaderna är endast ledar- och servicehundar tillåtna.

Grillning

Grillarna är borttagna sedan år 2004, då Lagen om skydd mot olyckor infördes. Det är inte tillåtet att grilla med egna engångsgrillar eller liknande på museiområdet på grund av brandrisken.

Rökning

Rökning är inte tillåten i eller i närheten av museibyggnaderna, restaurangen och butikerna.

Matsäck

Medhavd matsäck kan intas vid något av de bord som är utplacerade på museiområdet eller på en filt i backen nedanför herrgården. Vid dåligt väder kan man äta inne i Skultunaboden vid torget där det finns bord och sittplatser. Borden vid torget är reserverade för värdshusets gäster.

Upphittade saker

Upphittade saker kan under sommaren lämnas in till lanthandeln. Under övriga året lämnas de in till museets kansli i Siggesborgsgården. Borttappade föremål återfås mot beskrivning.

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -