-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Inför besöket

 

Friluftsteatern.Folkparksteatern

Interiör från missionshuset.
Missionshuset

Lusthuset.
Lusthuset

Marknadsstånd.
Marknadsstånd

Förfrågan och bokning

Kontakta oss för förfrågningar och bokningar på telefon 021-39 80 70, vardagar kl 10.00-12.00 eller via kontaktformulär.

Länk till kontaktformulär.

Systrarna på Gaggeska gården
021-35 75 36
gaggebokning [at] hotmail.se

 -  

Lokaler för små och stora evenemang

På Vallby Friluftsmuseum finns möjligheter att hålla dop, bröllop eller begravning, föreläsningar och föreningsmöten eller konserter och teaterföreställningar. Här finns även möjlighet att hyra gammaldags marknadsstånd.

En vigsel, ett dop eller en namngivningsceremoni på Vallby Friluftsmuseum kan bli en oförglömlig stund för er själva och för släkt och vänner i kulturhistoriska omgivningar.

För företag och föreningar finns det möjlighet att utforma och arrangera egna programdagar i samarbete med Vallby Friluftsmuseum. En sådan dag är ett utmärkt tillfälle att marknadsföra er och nå ut till många människor.

Folkparksteatern

Är du intresserad att hyra folkparksteatern till publika musik-, dans- och teaterevenemang och liknande under sommaren och hösten, kontakta oss med en förfrågan. Folkparksteatern rymmer max 300 personer.

Kostnad för att hyra folkparksteatern är 5000 kronor per tillfälle och max en kalenderdag. Är arrangemanget inträdesfritt är hyreskostnaden 2000 kronor per tillfälle. Vid publika arrangemang utanför ordinarie öppettider tas en serviceavgift ut för bemanning av personal. Kostnaden är 350 kronor per timme och person.

Missionshuset

Missionshuset lämpar sig väl för ceremonier såsom dop, vigselakt, begravning samt småskaliga konserter och föreläsningar. Husets planläggning och interiör är typisk för frikyrkor byggda under 1800-talets slut. Kyrkbänkarna och den övriga inredningen är ursprungliga. I samlingssalen får max 80 personer vistas. Där finns orgel, piano samt kamin att elda i vid kylig väderlek. Innanför samlingssalen finns en liten kammare som har inretts med möbler från förra sekelskiftet. Angränsande till kammaren ligger köket med spis, vatten, kaffebryggare, vattenkokare samt enkel kaffeservis.

Kostnad för att hyra missionshuset är 1500 kronor per tillfälle och max en kalenderdag. Missionshuset går även att boka för publika ändamål, till exempel föredrag, mindre teaterföreställningar eller liknande. Kostnaden är 500 kronor per timme. Vid publika arrangemang utanför ordinarie öppettider tas en serviceavgift ut för bemanning av personal. Kostnaden är 350 kronor per timme och person. Notera att missionshuset inte hyrs ut som festlokal.

Lusthuset

Vår, sommar och höst kan vigslar, dop eller namngivning ske i eller kring lusthuset i herrgårdsbacken. Det är lämpligt främst för mindre sällskap.

Kostnad att hyra lusthuset är 1250 kr per tillfälle och max en kalenderdag.

Bomanska gårdens kurslokal

Obs! Kurslokalen renoveras och är tillfälligt stängd för uthyrning.

Hållstugan i Bomanska gården (bredvid Juttamik Krukmakeriet) går att hyra för kurser och föredrag i september-maj. Lokalen rymmer max 50 personer och det finns bord och sittplatser för cirka 25 personer. Det finns ett litet kök med kaffebryggare, vattenkokare, mikro, kokplattor samt enkel servis.

Kostnad för att hyra kurslokalen är 1000 kronor per timme för företag, 250 kronor per timme för föreningar och 125 kronor per timme för skolor.

Övrig praktisk information

När du bokar någon av våra miljöer för vigsel, dop eller namngivning måste du själv boka in förrättare. Präst och kantor bokas enklast genom att du vänder sig till din hemförsamling.

Gaggeska gården, värdshus

Systrarna på Gaggeska gården arrangerar gärna dopkaffet eller bröllopsmiddagen. För kostnad och bokning, se kontaktuppgifter till höger.

Marknadsstånd

I mån av tillgång kan våra marknadsstånd hyras. De är 1,8 x 0,8 meter och har tillhörande markis.

Kostnaden för att hyra ett marknadsstånd är 500 kr per styck och dygn. Observera att det är andra kostnader vid marknader. Se särskilda annonser i samband med marknadsevenemang.

Boka evenemang på Vallby Friluftsmuseum

Är ni intresserade av att boka er konsert, dans- eller teaterföreställning och liknande på Vallby Friluftsmuseum? Kontakta oss på 021-39 80 70 eller vallby.friluftsmuseum[at]vasteras.se för mer information. Vallby Friluftsmuseum förbehåller sig rätten att göra urval bland publika evenemang.

Extra bemanning av personal

Vid publika arrangemang utanför ordinarie öppettider tas en serviceavgift ut för bemanning av personal. Kostnaden är 350 kronor per timme och person.

Avgifter

Avgifterna gäller från 2017 och är beslutade av Västerås stads kulturnämnd den 22 december 2016.

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -