-  - 
Startsidan - Vallby Friluftsmuseum. - 
 - Kontakt -     Webbkarta -     In English -     Sök - 
Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - Du är här Startsida -  / Barn och skola

Höstlovskul.

Barn som tittar på gäss

Skolelev

 

 

 -  

Barn och skola

Varmt välkomna till Vallby Friluftsmuseum! Ni med barn är en stor och viktig grupp. Hit kan ni komma för att umgås och leka, men också för att upptäcka och lära. På museet har vi många olika aktiviteter för både barn och vuxna. Titta gärna i vårt program vad som händer då ni planerar ett besök hos oss!

Vi rekommenderar en promenad bland våra lantrasdjur. De flesta går ute varje dag året om.

Visningar och pedagogiska program

Vi erbjuder ett stort utbud av visningar och pedagogiska program för skolor och förskolor. Eleverna kan exempelvis få följa med på spännande dramatiserade resor i tiden, lära sig mer om hur man byggde och bodde eller besöka museets djur.

Ni kan också kostnadsfritt använda våra lärarhandledningar, med vars hjälp man själv kan visa klassen runt på museet, eller låna en upptäckarpåse med spännande innehåll.

KulTur-appen

KulTur är en gratisapp som tagits fram av Sveriges Kulturarv i samarbete med mellanstadieelever och lärare. Den är utvecklad för att fungera som ett hjälpmedel i historieundervisningen på mellanstadiet. Den utgår ifrån över 100 museer och historiska platser, däribland Vallby Friluftsmuseum. Appen består av ett kort och koncist filmmaterial, quizfrågor, bilder och mycket kunskap.

Du hittar appen KulTur i Appstore eller Google Play.

 - Tillbaka Tillbaka  -    UppUpp  -